CİLT SAĞLIĞI (DERMATOLOJİ)

 

Dermatoloji, deri, saç, tırnak, vücut giriş kapıları (ağız mukozası gibi) ve Zührevi Hastalıkların tanı ve tedavisini gerçekleştirir. Hastanemizin dermatoloji bölümü; deneyimli kadrosu ve ileri teknoloji ürünü cihazlarıyla hastalarımız için yüksek kalitede sağlık hizmeti sunmaktadır.
Dermatoloji bölümümüzde uzmanlarımız tarafından tüm deri hastalıklarının teşhis ve tedavileri yapılmaktadır.

Dermatoloji Bölümü’nde Hangi Hastalıkların Tanı Ve Tedavisi Gerçekleştirilir?

-Akne
-Saç Hastalıkları
-Derinin Mantar Hastalıkları (Gövde, kasık, saçlı deri ve ayakta bulunan mantar hastalığının tanısı, tedavisi ve koruyucu önlemler alınması)
-Tırnak Hastalıkları (Tırnağın mantar hastalıkları, tırnakta renk değişiklikleri, kırılmalar ve tırnak kalınlaşmalarının ve batmasının tedavisi)
-Alerjik Deri Hastalıkları (Kurdeşen (ürtiker) tedavisi ve nedenlerinin araştırılması , İlaç döküntülerinin tedavisi , Bebek ve çocuk hastalarda “atopik ekzema” tedavisi , Temas alerjilerinin (kontakt dermatit) tedavisi , Güneş alerjisi ve tedavisi
-Derinin Paraziter Hastalıkları (Bit ve uyuz tedavisi)
-Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar (Frengi ve Cinsel bölgede yerleşen siğil ve uçuk tedavisi )
-Deri Kanserleri
-Sedef hastalığı
-Derinin viral döküntülü hastalıkları ( Uçuk ve zona gibi)
-Benlerin teşhis, takip ve tedavileri
-Leke tedavisi (Doğum sonrasında ya da güneşe bağlı olarak oluşan lekelerin tedavisi)
-Diğer Deri hastalıklarının teşhis ve tedavileri ( Kaşıntı, nasır, ağız içi yaraları, behçet, yüzde ve saçlı deride kepek, romatizmal deri hastalıklarının teşhis ve tedavisi)
-Tüm bu hastalıkların teşhisi içi hastanemizde deri biyopsileri ve patolojik inceleme işlemleri yapılmaktadır.

Hastanemizde Bulunan Cihazlar Ve Yapılan İşlemler;

 

En son teknoloji ürünü olan fotona SP Dynamis laser cihazı ile
-Akne ve akne izlerinin tedavisi
-Cilt gençleştirme
-Ablative ve non ablative Cilt yenileme
-Bazı iyi huylu deri lezyonlarının alınması ( ben ve siğil gibi)
-Doğum sonrası çatlaklarının tedavisi
-Lazer lipoliz , hiperhidroz tedavileri
-Tırnak mantarı tedavisi
-Leke tedavisi
-Damar tedavisi
-Lazer epilasyon
-Elektro koter ve kryo terapi cihazları;
-Siğiller ve et benleri tedavi edilmektedir.
-Deri alerji testleri ( patch , prick testler); alerjik hastalıkların teşhisleri yapılmakta ve tedavileri düzenlemektedir.

Dermatoskop Cihazı

 

Deri de bulunan benlerin detaylı incelemeleri ve tedavi planlaması yapılmaktadır.
Hastanemizin Kozmetik ünitesinde Gerçekleştirdiğimiz İşlemler

Botox

 

Botox, kırışıklıkların giderilmesi ve terleme tedavisi için uygulanmaktadır. Kaş ortası, alın, boyun bölgesi, göz ve ağız kenarına uygulanan botox da istenmeyen kırışıklıklar ortadan kaldırılmaktadır . Botox ayrıca koltuk altı terlemelerinde de oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.

 

Dolgu

 

Yaşa bağlı olarak deriye destek olan bağ dokusunun zayıflaması ile istenmeyen sarkmalar meydana gelmektedir. Bu amaçla derinin kendi yapısına eşdeğer hyalarunik asit isimli dolgu maddesi destek amaçla yüze enjekte edilir. Ağız etrafı ve elmacık kemiklerinin üzeri en çok uygulama yapılan alanlardır.

 

PRP

 

Kişinin kendi kanından elde edilen büyüme faktörlerinin cilt gençleştirmek için ve saç dökülmelerinin tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. 1 ay ara ile 3 uygulama yapılır. Etkisi 1 yıl devam eder.

 

Mezoterapi

 

Saç dökülmeleri, selülit tedavisi ve cilt yenilenmesi için kullanılan mezoterapi, derinin ve saçın ihtiyacı olan vitaminleri , amino asiteleri ve eser elemanları içerir . Haftada 1 toplam 410 uygulama arası işlem yapılır.

 

Kimyasal Peeling ;

 

Meyve asid, olan glikolik asit yüzde ki sivilceleri, sivilce izlerinin ve lekelerin giderilmesi i.in 2-4 haftalık aralarla yüze uygulanmaktadır.

 

Cozmelan Uygulaması ;

 

Leke tedavisi için uygulanan bir maskedir.

 

Cilt Bakımı

 

Hastanemizde cildinizin yapısına ve tipine uygun olarak temizliği yapılmaktadır. Cilt tipinizin belirlenmesinden sonra, yapılan medikal cilt bakımı; derinlemesine cilt temizliği, siyah noktaların temizlenmesi, buhar ve ozon terapileri, peeling, maske, masaj, lifting ve nemlendirme gibi uygulamaları içeriyor. Bakım sonrası rahatlayan ve nefes almaya başlayan cilt daha iyi görünüyor. Periyodik olarak sürdürülecek bu bakımlarla cilt problemlerinde sevindirici sonuçlar alınıyor.

 

Lazer Epilasyon

 

Hastanemizin dermatoloji bölümünde tüm cilt tiplerine uygun ND yağ lazer ile epilasyon işlemi yapılmaktadır. İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en kolay ve en kısa yoludur.
Dermatoloji bölümümüzde bulunan epilasyon cihazı ile işlemler çok kısa sürede, ağrısız ve acı duymadan yapılmaktadır. Uygulama süresinin bölgeye göre değişmesiyle birlikte, ortalama 5 – 6 seansta sonuç alınmaktadır.

LPG

 

Bölgesel fazlalıkların( karın , kalça, basenler, sırt yanları, kollar, gıdı) giderilmesi ve selülit tedavisi için hastanemizde lpg cihazı ile uygulama yapılmaktadır.

 

Dermatolog Nedir? Dermatologların Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

 

Cildiye doktoru ya da cildiyeci olarak da bilinen dermatologlar saç, deri, kıl ve tırnak sağlığından sorumlu sağlık görevlileridir.

Cildiye, diğer adıyla dermatoloji uzmanı olmak için temel tıp eğitiminin tamamlanması ve Tıpta Uzmanlık Sınavına girerek alan tercihi yapılması gerekir.

Dermatoloji uzmanlık eğitimini başarılı şekilde tamamlayan adaylar Cildiye Uzmanı ya da Uzman Dermatolog olurlar.

Cildiye uzmanı unvanı alındıktan sonrasında cildiye hastanelerinde, deri ve zührevi hastalıklar hastanesinde, özel hastanelerde, eğitim ve araştırma hastanelerinde, devlet hastanelerinde, özel kliniklerde ya da üniversite hastanelerinde görev yapılabilir.

Adaylar dilerse dermatoloji alt dalları üzerinde ihtisaslarına devam ederek deri doktoru, çocuk dermatoloğu ya da kozmetik dermatolog gibi unvanlar da kazanabilirler.

Dermatologların görevleri arasında hastalıkların teşhis edilebilmesi için gerekli tahlillerin yapılması, fiziki muayene yapılması, test sonuçlarının doğru şekilde değerlendirilmesi, hastalıkların doğru teşhis edilmesi, en uygun tedavi yönteminin belirlenmesi, tedavi sürecinin takip edilmesi, hastalıkları tetikleyen faktörlerin belirlenmesi ve hastaya bilgi verilmesi gibi adımlar bulunur.

Aynı zamanda bu hastalıkların yayılmasını, bulaşmasını ya da ilerlemesini önlemek de cildiye doktorlarının görevleri arasında yer alır.

Dermatoloji Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar?

 

Dermatoloji bölümü, cilt hastalıkları ve cinsel yolla bulaşan tüm hastalıklarla ilgilenir.

Ülkemizde en sık karşılaşılan dermatolojik hastalıklar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Akne:

 

Özellikle ergenlik gibi hormon seviyelerinin düzensizleştiği dönemlerde yaygın görülür. Kıl kökünün olduğu her gözenekte yağ bezi bulunur ve sebum adı verilen yağ salgısının üretilmesinden sorumludur. Sebum üretiminin normalden daha fazla olması, çevresel etmenler ya da ölü deriler gözeneklerin tıkanmasına yol açabilir. Bu gözeneklerde bakteri üremesi halindeyse iltihaplı sivilceler olan akne sorunu ortaya çıkar.

  • Mantar Hastalıkları:

 

Ayakta, saçlarda, tırnaklarda, üreme organlarında ya da gövdede görülebilir. Sıcak yaz günlerinde daha sık görülen bu hastalıklar, mantarların doku içerisine yerleşip üremesi ve enfeksiyon oluşumunu tetiklemesiyle seyreder. Deride kızarma, kabarcık oluşumu, kaşıntı, sululuk ve kötü koku oluşumu gibi belirtiler gösterir. Özellikle cildin nemli ya da uzun süre boyunca havasız kalması mantar hastalıklarını tetiklemektedir.

  • Çocukluk Dönemi Hastalıkları:

 

Kızamık, su çiçeği, kızamık ve kızıl gibi deri döküntülerine neden olan hastalıklar da dermatologların ilgi alanına girmektedir. Ancak bu hastalıklar çocukken geçiriliyorsa uzman bir pediatristten yardım alınması önerilmektedir.

  • Paraziter Cilt Hastalıkları:

 

Uyuz hastalığı, saç biti, kene tutunmaları ve vücut biti gibi hastalıklardır. Bu hastalıklar bulaşıcı olduğu için en kısa sürede tedavi edilmesi önemlidir.

  • Zona Hastalığı:

 

 Çocuklarda su çiçeği hastalığına yol açan virüs nedeniyle oluşur. Gece yanığı adıyla da tanınan bu hastalık, özellikle 50 yaş grubunun üzerinde bulunan kişilerde sık görülür. Cilt döküntüleri, kaşıntı, ağrı duyumu ve iltihaplanma ile belirti verir.

  • Alerjik Hastalıklar:

 

Güneş alerjisi, böcek ısırıkları, polen alerjisi, ilaçların yan etkisi olarak ortaya çıkan reaksiyonlar ve gıda maddeleri nedeniyle oluşan alerjik tepkiler örnek gösterilebilir. Alerji ilaçları ile şikayetlerin giderilmesi mümkün olsa da alerjenlere maruz kalınması halinde tekrarlanacaktır.

  • Tırnak Hastalıkları: 

 

Tırnak mantarları, batıklar, kaşık tırnak, tırnak yüzeyinin soyulması, sertleşmesi, kalınlaşması, tırnak yatağı tümörleri, yatay ya da dikey çizgilerin oluşması gibi sağlık sorunlarıdır. Tırnak dokusunun yeniden sağlığına kavuşması için farmakolojik tedavilerden yardım alınır.

  • Sedef Hastalığı:

 

Deri üzerinde görülen gümüş rengi pullanmalarla belli olur. Sebebi henüz belirlenmemiş olsa da, cildin sebepsizce iltihaplanması ve cilt yenilenmesinin 3 ila 4 günde bir tekrarlanmasıyla seyreder.  Bulaşıcı olmasa da genetik olarak aktarılan bir hastalıktır.

  • Ağız İçi Hastalıkları: 

 

Yanak mukozası, dil, dil altı, diş etleri, ağız boşluğu ve damaklarda görülen sağlık sorunlarıdır. Lezyon oluşumları, yarıklar, enfeksiyon ve iltihap oluşumları ya da kistik yapılar olarak görülebilir.  

  • Bağ Dokusu Hastalıkları:

 

Lupus hastalığı, romatoid artrit, iltihaplı kas hastalıkları ve skleroderma hastalıkları örnek gösterilebilir. Hastalığın semptomları ve seyrine bağlı olarak tedavi uygulanır.

  • Atipik Benler:

 

 Nevus olarak da bilinir. Sıradan benlerin aksine dağınık şekilli, büyüyen ya da küçülen, genellikle merkezi daha koyu renkli olan benlerdir. Pigment hücrelerinin grup olarak büyümesiyle meydana gelir.

  • Siğiller:

 

İnsan papilloma virüsü nedeniyle görülen bir sağlık sorunudur. Cilt üzerindeki açık bir yaraya yerleşen bu virüs, cilt dokusunun sertleşmesine ve tümsek haline gelmesine yol açar. İyi huylu olmakla birlikte, bulaşıcı bir hastalık olduğu için tedavisi önemlidir. Yalnızca hasta kişiden sağlıklı kişilere değil, kişinin kendine de bulaşma riski bulunur.

  • Egzama Hastalığı:

 

 Ülkemizde en sık karşılaşılan cilt hastalıklarının başında gelir. Kuru cilt, kimyasallara maruz kalmak, çok soğuk ya da sıcak havalar gibi etmenler cildin koruyucu bariyerini tahrip edebilir. Bu durum sonucunda kaşıntı, kızarıklık ve pul pul dökülmelerle kendini gösteren egzama sorunu ortaya çıkar.  

  • Saç Hastalıkları: 

 

Saçkıran hastalığı, bölgesel kellikler, saç dökülmeleri ve benzeri hastalıklardır. Aynı zamanda saçlı deride görülen cilt lezyonları, kepeklenme, konak adı verilen pullanma sorunu gibi hastalıklar da dermatoloji bölümü tarafından muayene edilir.

  • Tümöral Oluşumlar:

 

 Cilt üzerinde ya da deri altında görülen tümör yapılarıdır. Yumuşak dokularda, yağ dokusunda ya da derinin üstünde görülebilir. Dermatoloji bölümü tarafından teşhis edilse de hastalığın evresine ve türüne bağlı olarak cerrahi ya da onkolojik tedaviler gerektirebilir.

  • Cinsel Hastalıklar: 

 

Zührevi hastalıklar, korunmasız girilen cinsel ilişki sırasında sağlıklı kişilere bulaşabilir. Bel soğukluğu, frengi, genital uçuk ve siğiller, hepatit B, klamidya enfeksiyonu ya da trikomonas paraziter hastalıkları örnek gösterilebilir.

Dermatoloji bölümü bacak ülserleri, vitiligo, yara izleri, cilt üzerinde görülen açık ve iltihaplı yara oluşumları, sebebi belirlenemeyen cilt lezyonları, gül hastalığı, saç mantarı, cilt kuruluğu, siyah nokta oluşumları ve Behçet hastalığı gibi deri dokusunu etkileyen her türlü hastalıkla ilgilenmektedir.

Yapılan fiziki muayene ve tetkikler ile hastalıkların doğru teşhisi ve tedavisi mümkün olacaktır.

 

 

Bizimle iletişime geçin

Türkiye’de kendi ülkenizde gibi hissetmeniz için gerekli tüm rahatlığı ve konforu sağlıyoruz.

    Uzman ve deneyimli hekimler ileÜcretsiz danışmanlık