ÇENE DOLGUSU

 

Yaş ilerledikçe veya genetik nedenlerden dolayı kişilerin çene formu deforme olabilir. Çene şeklinin belirginliğinin kaybolması, çene uçunun geride görünmesi kişileri rahatsız edebilir.

Çenenin normalden sivri olması, yüzün uzun görünmesi veya geniş çene yapısı gözü rahatsız edebilir. Bu durumlarda çene dolgusu kişileri mutlu edecek çözümler yaratabilir. Ameliyata mesafeli bakan kişiler içinde güzel bir çözümdür.

Yüzde oval bir görüntü isteyen kişiler, çene dolgusu ile altın orana daha çok yaklaşırlar. Bu işlem sırasında hyaluronik asit denilen dolgular tercih edilir. Amaç çene şeklini istenilen forma kavuşturmaktır. Çenede hacim kaybı olan durumlarda da bu işlem yapılabilir. Bazı kişilerin çenesi normalden daha küçük olabilir. Bu yapılar içinde çene dolgusu tercih edilebilir.

Yüzle uyumlu bir çene şekli, güçlü bir çene çizgisi hattı ve simetrik görünüm yüzün genel görünümünün daha dengeli olmasına yardımcı olabilir. Çenedeki en yaygın şekil bozuklukları hacim eksiklikleri, çene büyüklüğü / küçüklüğü, çene hattı çizgisi belirsizliği, asimetri ve çene altı sarkmaları olarak sayılabilir.
Hasta yüzle uyumsuz boyun şeklinden, zayıf çeneden, büyük çeneden ya da gıdı denilen çene altı bölgesindeki sarkan ve kırışan boyun derisinden şikâyetçi olabilir. Daha hafif seviyedeki şikâyetler arasında da çene hattı çizgisinin belirsiz olması ya da çene ucundaki gamze en yaygın estetik şikâyetler arasındadır.
Güçlü bir çene şekli ve çizgisi, gençliği, canlılığı ve çekiciliği simgeler. “Güçlü ve belirgin bir çene hattına” sahip olmak genellikle alt çenenin kulak altındaki köşesinden çene ucuna doğru düz uzanan, belirgin mandibular bir sınıra sahip olmak anlamına gelir. İyi bir çene kemiği yapısı, sadece sarkmış ya da yağlı olmayan bir cilt yapısı sayesinde görülebilir.

Genelde her bir alana 1-2 cc uygulaması iyi bir sonuç verir. Çene ucundaki gamzenin yok edilmesi içinde dolgu uygulamaları iyi bir çözümdür. Hemen sonuç alınır. Ayrıca çene ucunda doğumsal ya da sonradan edinilmiş asimetrileri düzeltilmesinde de çene dolgusu yardımcıdır. Üst çenedeki gerilik ya da düzlüğün düzeltilmesi içinde yine dolgu uygulanabilir.

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

 

Kişiler herhangi bir kaza yaşamış olabilir. Bu durumda çene yapısında bozulmalar olmuşsa veya doku kaybı yaşanmışsa, çene dolgusu çözüm olabilir. Dolgu sırasında kullanılan ürünler insan vücudu ile uyumlu malzemelerdir. Dolgu işleminde üç ana işlem yapılmaktadır. Bu işlemler;

Hyaluronik asit ile dolgu işlemi yapmaktır. Hastanı kendi yağı alınarak bazı işlemlerden geçirilir ve yağ dolgusu olarak kullanılır .Kök hücre ile yağ enjekte edilir.

Hasta ve doktorun karşılıklı konuşması sonucu yapılacak olan işleme karar verilir. En iyi sonucun alınacağı işlem tercih edilir. Operasyon sonrası daha belirgin bir çene açısı oluşur.

Çene dolgusu uygulaması, operasyon gibi işlem değildir. Sonuçları daha hızlı bir şekilde görülebilir. İşlemin süresi yaklaşık 15-20 dakika sürmektedir. Kişinin acı sınırı düşük ise, anestezik bir krem kullanılabilir. Anestezik kremin etkisinin görülmesi için yaklaşık yarım saat beklemek faydalı olacaktır. Kişi işlem sonrası günlük yaşamına kendini yormamak kaydıyla dönebilir.Çenede görülen problemler doğuştan kaynaklı olabilir. Çene yüze oranla daha küçükse bu kişileri rahatsız ediyor olabilir. Veya çenenin asimetrik bir görüntüsü olabilir. Yaşanan herhangi bir kaza sonucu, çene yapısında sorun oluşabilir. Kişiler yaş aldıkça çenenin formu bozulabilmektedir. Çenenin geride kalması kişinin yüz yapısından memnun olmamasına neden olabilir.

Çene Dolgusu Hangi Durumlarda Yapılır?

 

Çene dolgusu, çene kusurları ve bozuklukları için oldukça etkili bir tedavi seçeneğidir. Esasen eğer çene bozukluğu bu tedaviden fayda görecek ise herkes bu işlemi yaptırabilir. Bununla beraber çene dolgusunun faydalı olduğu sorunların başında şunlar gelmektedir:

  • Çene hattının çok yumuşak olması
  • Çenenin uç kısmının çok sivri olması
  • Çenenin uç kısmının haddinden fazla düz olması
  • Çene ucunda yarıklık olması
  • Çene bölgesindeki sarkmalar
  • Çene ucunun olması gerekenden daha geride olması
  • Çene ucunda genişlik olması

Çene Dolgusu Kalıcı mıdır?

 

Çene dolgusu yapıldıktan sonra kalıcılık süreleri yapılan işleme göre çeşitlilik göstermektedir. Çene dolgusu için hyaluronik asit uygulanırsa, işlemin süresi 6 ile 12 ay arasında değişmektedir. Kişinin vücut yağından dolgu maddesi kullanılırsa bunun süresi ortalama 2 yıldır. En uzun süre etkisi eden kök hücre destekli yağ enjeksiyonudur ve ortalama 5 yıl etkilidir. Çene dolgusu süresiz kalıcılığa sahip bir işlem değildir.

İşlem Sonrası Yapılması Gerekenler 

 

Kişilerin çene dolgusu işlemi sonrası hastane ortamında kalmalarına gerek yoktur. Ama 24 saatlik bir dinlenme ve ağır bir aktivitenin yapılmaması tavsiye edilir. İşlem sonrası hemen bir spor aktivitesi yapmamakta faydalı olur. Kişilerin yüzlerinde hafif morluk ve şişme görülebilir. Buz kompresi uygulanır. Ayrıca uzmanın tavsiye edeceği bir krem kullanılabilir. Çene dolgusu sonrası tam olarak iyileşme 2 haftayı bulabilir. Çene hattının tam olarak belirginleşmesi ise 10 günü bulabilir.

Bizimle iletişime geçin

Türkiye’de kendi ülkenizde gibi hissetmeniz için gerekli tüm rahatlığı ve konforu sağlıyoruz.

    Uzman ve deneyimli hekimler ileÜcretsiz danışmanlık